Vyberte stránku

Rekondice 2021

Rekondice společnosti Asistenční psi z.s. v Buňkově

 

V termínu od 17. do 24. července 2021 proběhl další ročník našeho tradičního rekondičního pobytu, určený pro majitele asistenčních a terapeutických psů a zájemce o tyto psy. A to za výrazné podpory Nadace ČEZ – Pomáhej pohybem, která se významně podílela na jejím financování.  V letošním roce pobytu neuvěřitelně přálo počasí. Za celý týden nespadla ani kapka deště, nebylo příliš velké vedro, které by vadilo psům, a na druhou stranu teplomilní účastníci měli průběžně možnost se na sluníčku příjemně ohřát.

Každý výcvikový den začal socializačním smečkováním všech psů, a pak pokračoval při společných i individuálních trénincích, kde jsme cvičili třeba ignoraci ,,hnusáků“ pohozených na zem, skupinové odložení s rušivými podněty nebo přivolání ke psovodovi za velmi ztížených podmínek. Po trénincích měli psi možnost se uvolnit při rehabilitaci na míči.

Test chování a ovladatelnosti asistenčního psa na veřejnosti splnila slečna Klára se svým  asistenčním terapeutickým retrívrem Balů. Moc jim k tomu gratulujeme a přejeme do společného života hodně štěstí.

Na závěr pobytu všichni změřili svoje síly v Poháru Asistenčních psů, při kterém absolvovali takové disciplíny jako běh „bufetovou uličkou“ kde pes nesmí nic sníst, vyhledání svého ukrytého páníčka jen podle pachu, aport buřta nebo aport třech různých věcí rozlišených jen jmény. Dělené 3. místo obsadili Dan s Fany a slečna Štěpánka s Ruby, druhé místo právě Klára s Balůem a zvítězily Jůlie s fenkou Sofií.

V rámci odpoledních bloků seminářů, proběhla ukázka dogdancingového sportu, seminář o dovednosti být „duchem přítomen“ tady a teď (což je velmi důležité pro komunikaci se zvířaty) nebo muzikoterapeutická relaxace s šamanskými bubny.

Mezi účastníky vládla krásná rodinná atmosféra  a po společně stráveném týdnu se jen neradi rozcházeli zpět domů. Proto se už všichni těší na ročník 2022. Držte všem palce ať se v příštím roce zase sejdou v hojném počtu. Díky.